Productinfo
De Domtoren is hét symbool en stralend middelpunt van de stad Utrecht en heeft bij vrijwel elke Utrechter een speciaal plaatsje in het hart veroverd. Met een imposante 112,32 meter hoogte vormt de Utrechtse domtoren het dak van de stad en is hiermee de hoogste kerktoren van Nederland.
“De Utrechtse domtoren is onze muze en staat dan ook model voor het eerste product van
DomVorm Creative Studio”
Met het Blik op de Dom haal je het Utrecht-gevoel in je keuken, in de vorm van de Utrechtse domtoren.
Met een ringetje dat aan de torenspits is bevestigd kan het bakblik worden opgehangen zodat “Blik op de Dom” ook kan pronken als decoratiestuk aan de muur.
– Het Blik op de Dom Cakeblik is speciaal ontwikkeld voor banket, maar ook te gebruiken voor ijstaart of pudding.
Voor de blikken geldt dat je uit moet gaan van ongeveer 450 gram aan ingrediënten voor producten die nog moeten rijzen.
Het Blik op de dom is gemaakt van gealuminiseerd staal met een anti-aanbak van silliconen coating. Ondanks de coating is het verstandig het blik voor gebruik in te vetten, om de fijne structuur van de raampjes goed uit te laten komen. Voor de zekerheid roomboter gebruiken en even “bloemen” geniet de voorkeur. Hoe vaker je Blik gebruikt hoe beter deze uit de vorm komt, dit komt door het zogenaamde inbakken.
De product label geeft al aan dat er een paar tips zijn bij het gebruik van het blik:
– Goed wassen voor het eerste gebruik
– Goed invetten voor gebruik
– Wassen met water, niet met zeep (dan bouwt het blik een extra vetlaag op)
– Goed afdrogen (tegen corrosie)
– Houten of nylon gereedschap gebruik (ter bescherming van de anti aanbak coating )
– Niet schuren of krassen (ter bescherming van de anti-aanbak coating)
– Niet op open vuur gebruiken (dan verbrand de coating)
– Niet in de magnetron ( Ook niet goed voor de magnetron)
– Niet in de vaatwasser (dan gaat de cake al snel niet meer uit de vorm)
– Niet warmer dan 200 graden in oven (dat is slecht voor de coating)
Voor recepten kijk op onze website