Productinfo

De Domtoren is hét symbool en stralend middelpunt van de stad Utrecht en heeft bij vrijwel elke Utrechter een speciaal plaatsje in het hart veroverd. Met een imposante 112,32 meter hoogte vormt de Utrechtse domtoren het dak van de stad en is hiermee de hoogste kerktoren van Nederland.
“De Utrechtse domtoren is onze muze en staat dan ook model voor het eerste product van
DomVorm Creative Studio”

Met het Blik op de Dom haal je het Utrecht-gevoel in je keuken, in de vorm van de Utrechtse domtoren. Het Blik op de Dom bakblik is er in 2 uitvoeringen: het Blik op de Dom CakeBlik  en het Blik op de Dom BroodBlik.
Met een ringetje dat aan de torenspits is bevestigd kan het bakblik worden opgehangen zodat “Blik op de Dom” ook kan pronken als decoratiestuk aan de muur.

– Het Blik op de Dom Cakeblik met anti-aanbakcoating  vooral geschikt voor banket (cake, hartige taart)
– Het Blik op de Dom Broodblik, zonder coating en daardoor ook  geschikt voor Brood, Pudding en Ijstaart.

Voor beide blikken geldt dat je uit moet gaan van ongeveer 450 gram aan ingrediënten voor producten die nog moeten rijzen.

Het Blik op de dom Cake blik is gemaakt van gealuminiseerd staal met een anti-aanbak coating. Ondanks de coating is het verstandig het blik voor gebruik in te vetten, om de fijne structuur van de raampjes goed uit te laten komen. Voor de zekerheid roomboter gebruiken en even “bloemen” geniet de voorkeur.  Hoe vaker je Blik gebruikt hoe beter deze uit de vorm komt, dit komt door het zogenaamde inbakken. We verkopen op dit moment 2 verschillende Cake blikken. De donkere versie met een Teflon coating aan beide zijde. Maar ook een nieuwe versie waarbij de buitenkant het basis materiaal gealuminiseerd staal te zien is. De binnenkant heeft een silicone coating voor nog beter resultaat bij het “lossen” van de cake. 

De product label geeft al aan dat er een paar tips zijn bij het gebruik van het blik:

–    Goed wassen voor het eerste gebruik
–    Goed invetten voor gebruik
–    Wassen met water, niet met zeep (dan bouwt het blik een extra vetlaat op)
–    Goed afdrogen (tegen corrosie)
–    Houten of nylon gereedschap gebruik (ter bescherming van de anti aanbak coating )
–    Niet schuren of krassen (ter bescherming van de anti-aanbak coating)
–    Niet op open vuur gebruiken (dan verbrand de coating)
–    Niet in de magnetron ( Ook niet goed voor de magnetron)
–    Niet in de vaatwasser (dan gaat de cake al snel niet meer uit de vorm)
–    Niet warmer dan 200 graden in oven (dat is slecht voor de coating)

Het blik op de dom Brood blik is gemaakt van gealuminiseerd staal. Het is verstandig de het blik voor gebruik in te vetten, om de fijne structuur van de raampjes goed uit te laten komen. Voor de zekerheid roomboter gebruiken en even “bloemen” geniet de voorkeur.  Hoe vaker je Blik gebruikt hoe beter deze uit de vorm komt, dit komt door het zogenaamde inbakken

De product label geeft al aan dat er een paar tips zijn bij het gebruik van het blik:

–    Goed wassen voor het eerste gebruik
–    Goed invetten voor gebruik
–    Wassen met water, niet met zeep (dan bouwt het blik een extra vetlaat op)
–    Goed afdrogen (tegen corrosie)
–    Houten of nylon gereedschap gebruik (dit voorkomt krassen)
–    Niet op open vuur gebruiken (dan verbrand de buitenkant)
–    Niet in de magnetron ( Ook niet goed voor de magnetron)
–    Niet in de vaatwasser (dan gaat de cake al snel niet meer uit de vorm)
–    Niet warmer dan 220 graden in oven.

Voor recepten kijk op onze website

indefabriek2