Boterkoek
Ingrediënten voor Boterkoek afgemeten voor het Blik op de Dom Bakblik
-150 gram roomboter
-120 gram witte basterdsuiker
-2 theelepels vanillesuiker en theelepeltje citroensap
-1 mespuntje zout
-170 gram (gezeefde) bloem
Doen
Klopt de boter (die warm geworden is op kamertemperatuur) en de basterdsuiker tot een schuimig mengsel.
Zeef vervolgens de bloem erdoorheen en voeg vanillesuiker, het citroensap en zout toe. Kneed dit tot een stevige deegbal. Wikkel de deegbal in folie en laat deze 1 uur koelen in de koelkast.
Vet het Blik op de Dom CakeBlik of Broodblik goed in, vooral in de details en verwarm de oven voor op 150 graden.
Druk het deeg goed in het reliëf, maak kleine sneetjes in de bovenkant van het deeg en besprenkel het met een klein beetje water. Plaats het blik net boven het midden in de oven.
Na ongeveer 35 minuten in de oven op 150 graden Het blik uit de oven nemen en laten afkoelen.
Daarna pas uit de vorm halen.