Pompoencake
Ingrediënten voor de Perfecte PompoenCake afgemeten voor het Blik op de Dom bakblik.
Voor de cake:
– 150 gram gezeefde bloem
– 150 gram basterdsuiker
– 1 theelepel bakpoeder
– ½ theelepel gemalen kaneel
– ½ theelepel gemalen kruidnagel
– ½ theelepel gemalen nootmuskaat
– 50 ml zonnebloemolie
– het sap van een halve geperste sinaasappel
– 150 gram pompoen-puree
– 2 losgeklopte eieren
– Snufje zout
Voor de Pompoen-puree:
– Snij 1 pompoen door midden en verwijder de pitten en de draden. Dek vervolgens beide open kanten af met aluminiumfolie. Laat de halve pompoenen ongeveer een uur garen in de oven op 160 graden. Schraap met een lepel het vruchtvlees uit de pompoen en pureer deze met bijvoorbeeld een keukenmachine.
Doen:
Doe alle ingrediënten om de beurt in een kom en mix goed door.
Pak het Blik op de Dom bakblik en vet deze goed in en bestuif het bakblik met een klein beetje bloem. Doe vervolgens het beslag in het Blik op de Dom bakblik en plaats het in het midden van een voorverwarmde oven van 150-160 C. Na ongeveer 60-65 minuten is de Perfecte PompoenCake gaar en laat deze dan in het Blik op de Dom bakblik afkoelen op een rooster.