Sinterklaascake

sinterklaascake

Sinterklaascake

Ingrediënten voor de Sinterklaascake afgemeten voor het Blik op de Dom bakblik.
–        175 gram roomboter
–        175 gram zelfrijzend bakmeel
–       175 gram licht bruine basterdsuiker
–        3 eieren
–        1 eetlepel speculaaskruiden
–        snufje zout

Doen:

Doe de roomboter (op kamertemperatuur) en de basterdsuiker in de mixer en klop tot een smeuïge zachte massa.
Voeg telkens 1 ei toe en blijf kloppen met de mixer. Meng het “gezeefde” bakmeel en de speculaaskruiden in een aparte bak en voeg deze toe aan het mengels, niet meer mixen, maar scheppen.

Het Blik op de Dom CakeBlik goed invetten, bloemen en voorzichtig het mengsel er in scheppen. Zorg ervoor dat er geen luchtbelletjes in de onderste laag zitten.
In een voorverwarmde oven, in het midden van de oven, op 150 graden ongeveer 60 minuten bakken.

Na 60 minuten even de oven openzetten en 5 minuten in de oven laten staan. Daarna laten afkoelen in het blik. Bij het omdraaien indien nodig met een stokje een klein beetje de randjes losmaken.