Stoofperencake

stoofperencake

Ingrediënten voor de “Toffe Peren-Cake” afgemeten voor het Blik op de Dom bakblik.

–        100 gram witte basterdsuiker
–        150 gram gezeefde bloem
–        1 theelepel bakpoeder
–        3 eieren
–        100 gram zachte boter
–        100 gram lekkere dikke Turkse yoghurt
–        1 citroen
–        1/2 theelepel kaneel
–        snufje zout
–        Voor de stoofpeertjes: 5 a 6 stoofpeertjes, 300cc rode wijn, 100gram suiker en een       1/2 theelepel kaneel.

Doen:
Schil de stoofpeertjes en kook ze gaar (ongeveer anderhalf uur) in 300cc rode wijn, 100 gram suiker en een halve theelepel kaneel. Verwijder vervolgens steeltje en klokhuis en snijdt de stoofpeertjes in kleine blokjes van 1/2×1/2cm (pureren kan overigens ook). Splits de eieren en klop in een aparte kom het eiwit stijf. Klop in een andere kom de basterdsuiker, het eigeel en de boter. Doe daarna de de dikke Turkse yoghurt erbij en klop dit stevig tot een mooie gladde massa. Voeg vervolgens de bloem en de stoofpeertjes toe en stop daarna met mixen. Spatel als laatste het stijfgeklopte eiwit door het beslag.
Pak het Blik op de Dom bakblik en vet deze goed in (dus alle hoekjes en randjes grondig nalopen) en bestuif het bakblik daarna met bloem. Doe vervolgens het beslag in het bakblik en plaats het in het midden van een voorverwarmde oven van 150 C gedurende ongeveer 60 minuten.