Utrechts Lievertje

Utrechts Lievertje

Het Utrechtsche Lievertje
Veel Nederlandse provinciën hebben traditionele streekgerechten en etenswaren. Denk maar eens aan de Zeeuwse bolus, het Brabantse worstenbroodje  of Fries suikerbrood. In onze zoektocht naar echt authentieke Utrechtse etenswaren kwamen we dit cake recept tegen: het Utrechtsch Lievertje.  Een kruidige kruidkoek (ook lekker als ontbijtkoek)

Ingrediënten voor het Utrechtsch Lievertje afgemeten voor het Blik op de Dom cakeblik.
Voor de cake:
–    220 gram zelfrijzend bakmeel
–    165 gram donker bruine basterdsuiker
–    1/2 theelepel speculaaskruiden
–    1 snufje zout
–    1/2 theelepel kaneel
–     2,2 deciliter melk.

Voor de vulling:
–    30 gram sukade
–    25 gram sinaasappelsnippers
–    20 gram gekonfijte vruchten
–    25 gram rozijnen.

Doen:
Meng alle ingrediënten voor de cake (behalve de vulling) in een kom en roer hier een glad en luchtig beslag van. Voeg vervolgens de ingrediënten voor de vulling toe en roer het geheel goed maar luchtig door. Pak het Blik op de Dom Cakeblik en vet deze nog lichtjes in en bestuif het Cakeblik met meel. Doe vervolgens het beslag in het Blik op de Dom CakeBlik en plaats het in het midden van een voorverwarmde oven van 150 C. Na ongeveer 75 minuten is het Utrechtsch Lievertje gaar en laat deze dan in het Blik op de Dom Cakeblik even afkoelen alvorens deze uit de vorm te halen
Trots op het resultaat upload dan hier een foto voor onze foto galerij.