Yoghurt Citroen

joghurtcitroencake

Ingrediënten voor de Yoghurt-Citroen Cake afgemeten voor het Blik op de Dom bakblik.
–        175 gram witte basterdsuiker
–        175 gram zelfrijzend bakmeel
–        3 eieren
–        100 gram zachte boter
–        180 gram lekkere dikke Turkse yoghurt
–        1 citroen
–        snufje zout

Doen:
Splits de eieren en klop in een aparte kom het eiwit stijf. Was de citroen met lauwwarm water en rasp de schil. Pers daarna de citroen uit. Klop in een andere kom de basterdsuiker, het eigeel en de boter. Doe daarna de citroenschil, het citroensap en de dikke Turkse yoghurt erbij en klop dit stevig tot een mooie gladde massa. Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel toe en stop daarna met mixen. Spatel als laatste het stijfgeklopte eiwit door het beslag.
Pak het Blik op de Dom bakblik en vet deze goed in (dus alle hoekjes en randjes grondig nalopen) en bestuif het bakblik daarna met bloem. Doe vervolgens het beslag in het bakblik en plaats het in het midden van een voorverwarmde oven van 150 C gedurende ongeveer 60-65 minuten.

Tips en Tricks:
Probeer biologische citroenen te gebruiken omdat “gewone” citroenen behandeld zijn met een laagje was om ze extra te laten glimmen. Als alternatief kun je de “gewone” citroenen wassen onder een lauw-warme kraan maar dit werkt maar matig.
Probeer een dun schilletje van de citroen te raspen want het witte dat eronder verschijnt is erg bitter.